latinica  ћирилица
08/07/2020 |  13:35 | Аутор: СРНА

Брадара: Створени услови за одржавање избора у Мостару

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Лидија Брадара /ХДЗ/ рекла је да ће данашњим усвајањем измјена Изборног закона у овом дому, грађани Мостара имати могућност гласања на изборима након 12 година.
Лидија Брадара (Фото:tv1.ba) -
Лидија Брадара (Фото:tv1.ba)

- Ово је плод компромиса и сваки закон може бити и бољи, али у овом тренутку ово је било једино могуће. Очекујемо и комплетније измјене Изборног закона, како би се испоштовало начело да власт произилази из народа и припада народу - рекла је Брадара новинарима данас у Сарајеву, након сједнице Дома народа парламента БиХ.

Брадара је изразила наду да ће Приједлог буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за ову годину бити усвојен до 21. јула у оба дома парламента БиХ, напоменувши да је то требало бити урађено крајем прошле године.

- Дошли смо у ситуацију да смо већ на пола буџетске године, али настојаћемо да се исправе аномалије и да буџет одражава реалну слику у друштву и потребе - рекла је Брадара која је и пресједавајућа Клуба хрвтског народа у Дому народа БиХ.

Она је рекла да је јуче на Комисији за финансије и буџет одгођена расправа о буџету због ревизије путних трошкова на нивоу БиХ.

- То је двоструки мач, јер има пуно људи који имају потребу да долазе у Сарајево на посао. Ако инсистирате на томе да нема путних трошкова, онда би све било централизовано у Сарајево. Зато смо одгодили ревизију учинка, али постоји простор за уштеде, те да треба прецизно видјети колико се средстава троши за те намјене - истакла је Брадара.