latinica  ћирилица
10/07/2020 |  18:13 ⇒ 20:32 | Аутор: СРНА

Нове мјере за Београд - дозвољено окупљање до десет људи

Влада Србије усвојила је на данашњој сједници Одлуку о одређивању посебних мјера заштите становништва од заразне болести ковид-19 на подручју града Београда, на основу које су дозвољена организована јавна окупљања највише десет људи, како на отвореном, тако и у затвореном простору.
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

Мјере су усвојене на приједлог Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести Ковид-19, а с обзиром на то да је у Београду тренутно најнеповољнија епидемиолошка ситуација, Влада је одлучила да дозволи организована јавна окупљања највише десет људи, како на отвореном, тако и у затвореном простору.

Такође, у свим јавним затвореним просторима за свако лице мора да се обезбиједи минимум четири квадратна метра, саопштено је из Владе Србије.

Угоститељски објекти који немају башту /трговински објекти, тржни центри, фризерски салони, тератане, кладионице/ од данас су у обавези да раде најкасније до 21.00 час, а поново могу да буду отворени од 6.00 часова ујутру.

Објекти са баштом могу да раде до 23.00 часа уз максимално поштовање свих мјера заштите.

Влада је усвојила Националну стратегију за развој правосуђа за период 2020-2025. године и Акциони план за преговарачко Поглавље 23 – правосуђе и основна права у оквиру приступних преговора Србије са ЕУ, као стратешки важна документа за наставак реформи у области владавине права.

Циљ Стратегије је наставак процеса приступања Србије ЕУ кроз јачање правне државе, обезбјеђивање доступности правде и правне сигурности, као и остваривање квалитетне и ефикасне заштите права и слобода грађана.

Европска комисија дала је оцјену и мишљење на ревидирани Акциони план за Поглавље 23 и тај акт је усаглашен са њеним препорукама.

Повезане вијести:

Брнабић: Нећемо бјежати од рестриктивних мјера, за протесте има времена (ВИДЕО)

У Србији 18 преминулих од вируса корона, 386 новозаражених (ВИДЕО)