latinica  ћирилица
10/07/2020 |  21:46 ⇒ 21:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Протести у Београду: Демонстранти покушали ући у Скупштину (ФОТО)

Испред Скупштине Србије демонстранти окупљени уз заштитну ограду гађали су пластичним флашама са водом и лименкама обезбјеђење у цивилу, а у једном тренутку оборили су заштитну ограду, преноси Танјуг.
Београд: демонстранти -
Београд: демонстранти

Један од учесника протеста позвао их је да се смире и повуку од заштитне ограде, што су они учинили, ограда подигнута, али је настављен вербални сукоб, а ка обезбијеђењу је полетјела још нека флаша.

Окупљање грађана почело је око 19.00 испред Народне Скупштине у Београду. Иако је протест почео мирно, око 21.30 група демонстраната бацала је бакље, каменице и петарде ка вратима Скупштине.

Полиција је саопштила да је један мушкарац ухапшен због сумње да је вечерас на протесту након свађе ножем задао убод у предјелу десне ноге 32-годишњем мушкарцу. 

Београд: Демонстранти

Више пута је дошло до мањих вербалних сукоба сукобљених фракција, углавном љевичара и десничара.

Присутни су и грађани који за себе кажу да не припадају ни једној струји, већ да су ту како би изразили своје незадовољство.

Они траже смену Кризног штаба, поручују да не желе да буду јефтина радна снага и траже бољи здравствени систем.

Примећено је и неколико група полицајаца, као и патрола на моторима на Тргу Николе Пашића.

Уочи почетка протеста, друштвеним мрежама ширио се позив грађанима да, за разлику од јуче када су протест изразили сједењем на платоу испред Скупштине, данас "устану и дигну глас".

За сада се нико није изјаснио као организатор протеста, а на позиву који је објављен на друштвеним мрежама писало је да је свака особа појединачно вођа протеста.

Повезане вијести:  

Нови протести грађана у Београду и више градова Србије (ФОТО)