latinica  ћирилица
13/07/2020 |  10:40 ⇒ 10:41 | Аутор: СРНА

Ђурђев: Прекинути прљаву кампању против братске Русије

Српска лига апелује на државне органе Србије да под хитно зауставе пропаганду коју, у појединим српским медијима, воде плаћеници Запада и НАТО лобисти против пријатељске и братске Русије.
Александар Ђурђев (фото:rtv.rs) -
Александар Ђурђев (фото:rtv.rs)

- На тај начин послаћемо јасну поруку цјелокупној домаћој и међународној јавности да нико не смије да доведе у питање одличну сарадњу Србије и Русије, и да без икаквих доказа оптужује руску страну да стоји иза грађанских протеста у нашој земљи - изјавио је предсједник Српске лиге Александар Ђурђев.

Ђурђев је рекао да ово није први пут да се у Србији шири антируско расположење и смишљено напада Руска Федерација, све са циљем да се наруше добри политички и економски односи између Србије и Русије, преносе медији.

- Сада је изабран посебан тренутак да се поново удари на нашег јединог искреног пријатеља и заштитника српских националних и државних интереса јер су у току преговори о будућем статусу Косова и Метохије - нагласио је Ђурђев.

Он је указао да не треба заборавити да је Русија гарант опстанка Косова и Метохије у саставу Србије и да она поштује Резолуцију 1244, односно територијални интегритет и суверенитет Србије што је "кост у грлу" свим промотерима косовске независности и оним земљама које су признале квази државу Косово, што је довољан мотив за све НАТО плаћенике да покрену прљаву кампању против Руске федерације коју Србија мора што прије зауставити.