latinica  ћирилица
13/07/2020 |  12:09 | Аутор: СРНА

Арлов: Сакупљено више од 3.500 потписа подршке

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије Милорад Арлов рекао је Срни да је прикупљено више од 3.500 потписа на подручју Космета за слање петиције због забране његовог уласка на Космет 26. јуна.
Милорад Арлов (фото: tvmost.info) -
Милорад Арлов (фото: tvmost.info)

Арлов је најавио да ће наредних дана копије петиције Министарству унутрашњих послова у Приштини предати адвокат Дејан Васић из Косовске Митровице који га правно заступа "у намјери да му се врати демократско право уласка на Косово и Метохију".

Он је навео да ће Васић копију петиције предати и међународним институцијама задуженим за спровођење демократије и равноправности свих грађана на Космету "и оним добронамјерним које помажу и желе добро Косову и Метохији".

Арлов је захвалио Удружењу родитеља "Подржи ме", руководству, члановима, основним школама, многобројним породицама, предузећима, пријатељима и свима који су искрено дали свој потпис, истичући да му та подршка даје огромну снагу, вољу и право да све оно што је радио протеклих скоро 13 година за српску народ на Космету вриједи пуно више.

- Ваши слободни, искрени и својевољни потписи дају ми легитимитет, огромну снагу и још већу вољу за све велике пројекте Одбора, као и да изградњу Дневног центра `Подржи ме-9. јануар` што прије завршимо, да помажемо лијечење болесне дјеце и за подршку дјеци и младима са потешкоћама у развоју - истакао је Арлов.

Он је додао да Одбор жели да у наредним годинама настави пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" који је овог љета одгодила пандемија вируса корона.

- Желимо да у још већем броју дјеца долазе у своју другу кућу Републику Српску, да стипендирамо дјецу и обрадујемо их божићним и новогодишњим поклонима и будемо уз свој народ - додао је Арлов.

Он је додао да је поносан што су грађани препознали искрену помоћ Републике Српске српском народу и другима којима је потребно, а никога не вријеђајући и угрожавајући на Косову и Метохији, као и да као предсједник Одбора наставља са мисијом хуманости.

Косовска полицијска служба 26. јуна предсједнику Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске Милораду Арлову забранила је улазак на подручје јужне српске покрајине.

Арлов је тада рекао Срни да му је на административном прелазу Јариње на путу Рашка - Лепосавић речено да му је забрањен улазак на подручје Косова и Метохије, гдје је требало да се састане са замјеником градоначелника сјеверне Косовске Митровице Адријаном Хоџић и члановима Удружења "Подржи ме".