X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
14/07/2020 |  14:31 | Извор: СРНА

Слободан Станић заједнички кандидат за начелника општине Нови Град

Слободан Станић биће заједнички кандидат СДС-а и ПДП-а на изборима за начелника општине Нови Град, предвиђено је споразумом који су данас потписали предсједници општинских одбора тих странака Младен Шумар и Миланко Михајилица.
Станић кандидат за начелника СДС-а - Фото: РТРС
Станић кандидат за начелника СДС-аФото: РТРС

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић, који је са предсједником ПДП-а Браниславом Бореновићем присуствовао потписивању споразума, сматра да је Станић најбољи кандидат за начелника општине.

- Новом Граду су потребне промјене. Мислим да смо направили добар избор и да имамо кандидата који може да од ове општине направи пристојно мјесто за живот - рекао је он.

Бореновић је оцијенио да је првим коалиционим споразумом потписаним данас у Новом Граду послата јасна порука да ова општина може бити модерни европски град.

Он сматра да ће предизборна кампања бити атипична и мирнија.

- Нама то одговара, ми никад нисмо водили скупу кампању. Нама одговара кампања у којој ћемо снагом директног контакта са грађаним, снагом нашег гласа показати да имамо шта да понудимо - рекао је Бореновић и додао да је ПДП спреман за изборе.

Станић је рекао да ове странке преузимају кормило овог града, праве снажан заокрет и сигурно ништа више неће бити исто, те истакао да имају рјешења и људе који ће радити да ријеше бројне проблеме.

Шумар сматра да је Станић најбољи одабир за кандидата за начелника општине, док је Михајилица навео да су у Новом Граду највећи проблеми одлазак младих, најављена изградња одлагалишта радиоактивног отпада на подручју Двора у Хрватској и статус граничног прелаза.