latinica  ћирилица
29/07/2020 |  16:00 | Аутор: СРНА

Преминуо примаријус доктор Станојло Опалић

Специјалиста опште хирургије у пензији Станојло Опалић преминуо је у Бијељини у 91. години, саопштено је из бијељинске Болнице "Свети врачеви".
Станојло Опалић (фото:jzu.bolnicabijeljina) -
Станојло Опалић (фото:jzu.bolnicabijeljina)

Станојло Опалић рођен је у Јабуковцу, котар Петриње, гдје је са породицом живио до септембра 1938. године, када се селе у Београд.

У Бијељину је доселио 1960. године, гдје је почео да ради у Општој болници.

Специјализацију из опште хирургије завршио је 1967. у Београду, након чега се враћа у Бијељину и ради као општи хирург на Одјељењу опште хирургије.

Примаријус доктор Опалић радни вијек посветио је лијечењу људи и подизању здравствене културе становништва, побољшању услова лијечења пацијената и услова рада љекара.

Био је посвећен свом позиву и предано је радио свој посао. Увијек је био спреман да тражи и пронађе рјешење, зрачио је оптимизмом и ведрином, бодрио је све који би му се обратили.

Његов легат који је оставио, управо је његова безгранична хуманост и брига за људе. Био је посвећен својој породици, коју је волио више од себе. Примаријус доктор Станојло Опалић остаје у памћењу као човјек вриједан поштовања, а његов радни вијек са пуно остварених резултата, наводи се у саопштењу.

- Запослени у бијељинској болници памтиће га као човјека и доктора чији траг у здравству Семберије и Бијељине остаје неизбрисив. У име свих запослених Болнице 'Свети врачеви', са великом тугом и жаљењем се опраштамо од драгог и цијењеног колеге примаријуса доктора Станојла Опалића, а породици преминулог изражавамо најискреније саучешће - објављено је на сајту ове здравствене установе.