latinica  ћирилица
29/07/2020 |  21:41 ⇒ 30/07/2020 | 20:29 | Аутор: СРНА

Дјечак Дејан Зорић са породицом у новој кући (ФОТО)

Завршена је и опремљена нова кућа за дјечака Дејана Зорића из Доњих Агића код Новог Града, а данас је обављена и званична примопредаја.
Кућа за дјечака Дејана Зорића - Фото: СРНА
Кућа за дјечака Дејана ЗорићаФото: СРНА

Захваљујући овој акцији, породица Зорић - дванаестогодишњи Дејан, његови отац, бака и дјед, сада имају квалитетан стамбени објекат.

Члан одбора за изградњу куће Александар Јанковић рекао је да је за изградњу куће издвојено 35.500 КМ, а, осим тога, прикупљене су донације у грађевинском материјалу, намјештају и бијелој техници.

- Акција је покренута у новембру прошле године. Изградња објекта је почела у јануару ове године, темпо је био спорији због пандемије вируса корона. Укључила су се бројна физичка и правна лица, као и општина Нови Град. Надамо се да ће ова акција помоћи Дејану у његовом одрастању, те да ће се он у животу понашати одговорно и поштено - рекао је он.

Дејан Зорић (Фото: СРНА)

Он је навео да је земљиште за изградњу куће поклон Борке Зорић из Доњих Агића која је за овај хумани гест добила признање, захвалницу општине Нови Град уручену поводом Петровдана, Дана и крсне славе општине.

Јанковић је рекао да је један од иницијатора акције и члан одбора за изградњу куће Милан Јованић поводом Петровдана добио признање - Сребрну плакету.

Породица Зорић и чланови одбора за изградњу куће захвалили су свима који су подржали акцију.