latinica  ћирилица
30/07/2020 |  20:30 ⇒ 22:02 | Аутор: РТРС

УЖИВО - Документарни филм "Нема хероја без маске"

Документарни филм "Нема хероја без маске" прича је људима у првим редовима у борби против Ковида. О њиховим страховима, дилемама, непознаницама, одрицањима, унутрашњим превирањима и све са само једним циљем, помоћи сваком пацијенту.
"Нема хероја без маске" -
"Нема хероја без маске"

>>> Филм можете гледати и овдје >>>

Вирус корона све нас је уплашио, јер ништа о њему нисмо знали. Непредвидив и невјероватном брзином се ширио.

Свакодневно смо извјештавали како се приближава нама и како се почео ширити међу становништвом Републике Српске. Информације које смо добијали од љекара и медицинског особља Универзитетског клиничког центра Српске преносили смо гледаоцима.

Да сте имали прилику да гледате оно што су гледале новинарске екипе у борби запослених у Универзитетско клиничком центру и ви би сте одлучили да направите документарни филм. 

Да можете да видите медицинско особље које надљудском снагом, преданошћу и надасве жељом и вољом, покушава да помогне свима и необазирући се на умор који их је већ сустигао, поново би пожељели да направите још бољи документарни филм и на скроман начин им се одужите.

У захвалност свима за предан рад, Телевизија Републике Српске направила је филм о херојима које је свакодневно гледала очима камере како помажу пацијентима.

Екипу филма чине аутор - Биљана Марић, продуцент - Александар Ђорђевић, сниматељ - Љубомир Тешинић, тонски сниматељ - Душко Јовановић, расвјета - Марио Паљевић и Марко Станчевић, монтажер - Ведран Марић и редитељ - Бранко Лазић.