latinica  ћирилица
31/07/2020 |  07:43 ⇒ 08:17 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали Курбан-бајрам

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је исламским вјерницима предстојећи Курбан-бајрам, уз жељу да топлина празничних дана буде надахнуће за бољи живот и подстрек за међусобно поштовање, зближавање и толеранцију.
Палата Републике - Фото: РТРС
Палата РепубликеФото: РТРС

Цвијановић је честитку упутила поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтији бањалучком Нусрету Абдибеговићу и свим исламским вјерницима у Републици Српској и БиХ.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим муслиманима у БиХ Курбан-бајрам, те им пожелио да радосне тренутке овог великог празника подијеле са најближима.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Курбан-бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим муслиманима у БиХ са жељом да овај празник подстакне људе да у духу толеранције и међусобног уважавања граде боље односе у заједници на добробит свих грађана.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је свим вјерницима исламске вјероисповијести предстојећи празник Курбан-бајрам са жељом да овај вјерски празник прославе у здрављу, миру и раадости.

- Поводом Курбан-бајрама, једног од највећих муслиманских празника, свим вјерницима исламске вјероисповијести у Републици Српској, Федерацији БиХ и БиХ упућујем срдачне честитке. Нека радост овог великог празника уђе у ваша срца и домове и упути на чињење добрих дијела - нагласио је Додик у честитки упућеној поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијствима, имамима и вјерницима.

И предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија упутио је честитку поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим вјерницима исламске вјероисповијести у БиХ.

- У име Савјета министара и у своје лично име упућујем Вам искрене честитке поводом наступајућег Курбан-бајрама, са жељом да га проведете у миру, здрављу и породичној радости - навео је Тегелтија у честитки.

Предсједавајући Представничког дома парламента БиХ Небојша Радмановић пожелио је поглавару Исламске вјерске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим муслиманима у БиХ да наступајући празник Курбан-бајрам дочекају и проведу у духовној радости, здрављу, миру и породичној срећи.

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић честитао је предстојећи Курбан-барјам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим вјерницима исламске вјере у БиХ

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић честитао је предстојећи Курбан-бајрам свим вјерницима исламске вјероисповијести у БиХ уз жељу да празник прославе у здрављу, миру и благостању са својим најмилијима, саопштено је из овог министарства.

Директор Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић честитао је данас у своје и у име Секретаријата Курбан-бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим муслиманима у БиХ са жељом да празнична радост испуни све муслиманске домове.