latinica  ћирилица
08/08/2020 |  20:03 ⇒ 20:44 | Аутор: РТРС

Хуманитарна акција за изградњу куће породици Драгојевић (ВИДЕО)

"Позив по позив, циглу по циглу" назив је хуманитарне акције коју је покренуло удружење "Срби за Србе". Циљ је да прикупе новац за изградњу куће за шесторо дјеце које подиже самохрана мајка Жељана Драгојевић из Дервенте. За помоћ овој породици отворен је и хуманитарни број 17763.
Кућа за Драгојевиће - Фото: РТРС
Кућа за ДрагојевићеФото: РТРС

Свака киша нова је невоља за Драгојевиће. Кров је дотрајао, па у кући нема мјеста гдје не допре вода.

- Непосредно прије доласка екипе РТРС-а, били смо на контроли код доктора и кад смо се вратили кући, ходник је био пун воде, собе прокишњавају, а у њој нам је била послагана постељина. Ходник ћу да обришем. Такође, цријеп нам је поспадао, а не можемо то да поправимо - описује Жељана Драгојевић, мајка шесторо дјеце.

Шесторо малишана готово ничим не показују да им је тешко. Насмијани су и ведри. Најстарија Ана Марија има 13 година, а најмлађи Дражен двије. Ту су још Данијела и Кристина и Жељко и Кристијан. Њих петоро су ђаци и веома добри ученици.

Мјесечно примају 160 марака дјечијег додатка.

- Додатно се сналазим тако што одем радити на дневницу код једне госпође, понекад ми плати и више него што зарадим. Радим све послове, не бирам. Воће и поврће донесемо са села - додаје Драгојевићева.

Жељана је самохрана мајка. У кућу у којој живи, Жељану и дјецу прије шест година, смјестио је Центар за социјални рад али су се услови у међувремену погоршали.

Најгоре је, кажу, зими, дува са свих страна и готово да се не може загријати. Без помоћи добрих људи ови малишани неће моћи да остваре своје снове, а желе тако мало.

Хуманитарну акцију за прикупљање новца за изградњу куће за Драгојевиће покренуло је Хуманитарно удружење "Срби за Србе".

Добили су, кажу, подршку општине Дервента и Центра за социјални рад, али највише се уздају у хумане људе.

- За реализацију изградње куће потребно је 60.000 КМ. Цијели август ћемо покушати да скупимо средства и да већ након тога кренемо у акцију да покушамо да ју до краја саградимо - истакао је Саша Вигњевић из Хуманитарног удружења "Срби за Србе".

Позивом на хуманитарни број 17763 можете и ви да донирате 2 КМ за градњу куће за Драгојевиће. Био би то нови и љепши почетак за шесторо малишана.

Сви хумани људи своју помоћ могу да уплате и на број жиро рачуна 56201281300241-58 код НЛБ развојне банке, са назнаком "за породицу Жељане Драгојевић".