latinica  ћирилица
10/08/2020 |  18:29 ⇒ 19:08 | Аутор: РТРС

ДНЕВНИК 2: Највише умрлих у једном дану у БиХ

Вечерас у Дневнику 2 гледајте:
Дневник 2 - Фото: РТРС
Дневник 2Фото: РТРС

- Највише умрлих у једном дану у БиХ: У Републици Српској још 98 лица заражено вирусом корона, пријављено шест смртних случајева; у Федерацији БиХ 73 новозаражена и 10 преминулих лица!

- Премијер Радован Вишковић најавио: ради ублажавања економских посљедица пандемије, Влада ће помоћи и хотелијерима и превозницима у међународном транспорту путника!

- Почео интервентни откуп поврћа; до краја октобра очекује се да буде откупљено до 20 хиљада тона; Влада за ову намјену издвојила 2 милиона марака!

- У Палама округли сто о тражењу несталих у протеклом рату: Овај процес потребно поново третирати као хуманитарно, а не политичко питање, поручили учесници!

- Источно Ново Сарајево:  Општина дала приједлог за рјешавање проблема зграде Ректората и Музичке академије Универзитета.

- Настава у основним и средњим школама требало би да почне на вријеме; предавања за бруцоше почињу 5. октобра.

- Европска унија осудила насиље током демонстрација у Бјелорусији. Александар Лукашенко тврди - синоћни протести оркестрирани из Пољске, Велике Британије и Чешке!

- Фестивал европског и медитеранског филма у Требињу - велики број премијера и звучних имена из свијета критике и режије.

Дневник 2 је на програму у 19.30, а можете га гледати и на нашем порталу.