latinica  ћирилица
11/08/2020 |  15:28 | Аутор: РТРС

Бањалука волеј писао ЦЕВ-у

Одбојкашки клуб Бањалука волеј саопштио је да упутио отворено писмо водећим људима Европске одбојкашке конфедерације(ЦЕВ) због ситуација која је настала након одлуке Одбојкашког савеза БиХ да се бх. екипе ове сезоне не могу пријавити за европске и регионална такмичења.
Одбојкашице ОК "БЛ Волеј" (фото: facebook.com/banjalukavolley) -
Одбојкашице ОК "БЛ Волеј" (фото: facebook.com/banjalukavolley)

- У прошлој сезони смо поносно бранили боје нашег клуба и града, наступајући осим домаћих такмичења, и у Средњоевропској лиги, као и у ЦЕВ купу. Постојимо 11 година, и током тог периода смо уложили много енергије, знања и новца, како бисмо направили респектабилну одбојкашку организацију и показали да имамо потенцијал за велике ствари. Челници ОС БиХ су одлучили да донесу одлуке без икаквих консултација са клубовима. Овиме је нанесен огроман ударац одбојкашком спорту у БиХ, који ће сасвим сигурно изгубити на популарности, али и на финансирању, јер су бројни спонзори и локалне заједнице дигли руке од клубова којима је остало само домаће такмичење", стоји у саопштењу Слађана Цвијановића, предсједника УОК Бањалука волеј.

Он још додаје:

- И док се у нормалном и цивилизованом свијету руше границе и спорт ставља у функцију општег напретка и укидања баријера између нација, раса и класа, наш Савез диже зидове око нас. Остајемо истрајни у томе да, за почетак, комплетно руководство Одбојкашког савеза Републике Српске мора да поднесе оставку, у првом реду због нечињења и огромне штете које су нанијели клубовима из Српске - стоји између осталог у саопштењу.