latinica  ћирилица
14/08/2020 |  09:54 ⇒ 09:58 | Аутор: СРНА

"Kреативни август" нуди бесплатне садржаје за дјецу

Манифестација "Креативни август", коју реализује бањалучко Удружења грађана "Здраво да сте", до краја мјесеца нуди различите бесплатне садржаје за дјецу, младе, али и одрасле.
Креативни август - Фото: Facebook
Креативни августФото: Facebook

Од 17. до 29. августа на програму су филмске вечери и дискусије, разговори са писцима, "креативни микрофон", те свакодневне радионице - рад на афричким удараљкама, школа гитаре, театар, цртање и сликање, макетарство, фотографија, брејкденс, мурали, спортске и друге активности.

Радионице се реализују сваки дан, осим недјеље, од 18.00 до 20.00 часова у парку "Младен Стојановић", поред терена за боћање.

Организатори су саопштили да ће кроз садржаје "Креативног августа" бити укључено најмање 100 дјеце, младих и одраслих, а шира јавност биће упозната о резултатима рада организовањем завршног догађаја који је планиран за 30. август.

- Циљ манифестације је боља социјализација дјеце и младих, те развој вјештина промоцијом позитивних вриједности - наводе из Удружења грађана "Здраво да сте".

"Креативни август" реализује се уз подршку програма "Стварање повољнијег окружења за цивилно друштво" који финансира Влада Норвешке, а имплементира УНДП, те програма БХРИ, који спроводи Међународна организација за миграције /ИОМ/ уз финансијску подршку УСАИД-а.