latinica  ћирилица
14/08/2020 |  10:36 | Аутор: РТРС

Бањалука: Позив за достављање приједлога инвестиционих пројеката

Градска управа Бањалука позива заинтересоване грађане, привреднике, организације цивилног друштва и институције да доставе приједлоге инвестиционих пројеката који би били разматрани приликом израде плана капиталних инвестиција у периоду од 2021. до 2023. године.
Градска управа Бањалука (фото: banjaluka.rs.ba) -
Градска управа Бањалука (фото: banjaluka.rs.ba)

Из Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање навели су да је град приступио процесу израде плана, као основног документа за планирање капиталних издатака у градском буџету, а који уједно представља и основ за њихово кандидовање према другим доступним изворима финансирања.

- Капиталне инвестиције, према овом плану, јесу инвестиције вриједности од 100.000 КМ и више. Овим планом, усаглашеним са стратешким документима града, одређују се главне смјернице инвестиционог развоја града у периоду од 2021. до 2023. године - истичу из Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање.

Из овог одјељења додају да је циљ израде планауспостављање равнотеже између текућег одржавања и постојеће пословне и комуналне инфраструктуре, те нових инвестиција на подручју града.

Рок за достављање образаца за инвестиционе пројекте је 20. новембар.

Попуњени обрасци могу се доставити путем електронске поште на адресу razvoj@banjaluka.rs.ba или предати у Градској управи Бањалука.