latinica  ћирилица
14/08/2020 |  20:13 ⇒ 20:24 | Аутор: СРНА

Ухапшено 14 лица због малверзација у Заводу "Мале пчелице"

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је да је ухапшено 14 лица осумњичених да су вршила различита кривична дјела и малверзације у вези са Заводом за смјештај одраслих лица "Мале пчелице" из Крагујевца.
Завод за смјештај одраслих "Мале пчелице", Крагујевац (фото: infokg.rs) -
Завод за смјештај одраслих "Мале пчелице", Крагујевац (фото: infokg.rs)

Ухапшено је лице чији су иницијали В.С. /48/, које је одговорно лице Завода, због сумње да је запосленима наредио да за лијечење болести шуге корисницима овог смјештаја дају лијекове намијењене животињама, чиме је довео у опасност њихов живот и здравље.

У саопштењу се додаје да је В.С. осумњичен да је извршио кривична дјела трговина утицајем, злоупотреба службеног положаја и примање мита.

Ухапшена су и лица чији су иницијали В.Ћ, В.Д, Т.П, И.П, С.Ј, Р.П, М.В, В.К, Д.Р, Г.Ђ, М.С, Ж.Д. и С.М, осумњичена за различите малверзације у вези са Заводом.

Хапшења су извршили припадници МУП-а, у сарадњи са Безбједносно-информативном агенцијом /БИА/ и Вишим јавним тужилаштвом у Краљеву.

У саопштењу се наводи, између осталог, да је осумњиченима В.С, Р.П, В.К, и С.Ј. одређено задржавање до 48 часова и да ће они, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву, док су остали осумњичени, уз кривичне пријаве, приведени надлежном тужилаштву.