latinica  ћирилица
27/08/2020 |  09:35 | Аутор: СРНА

Прњаворчанин нелегално омогућавао приступ познатим ТВ серијама

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске одузели су од лица чији су иницијали А.С. из Прњавора већи број предмета због сумње да је починило кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права, чиме је оштетило "Јунајтед медија групу" за неколико десетина хиљада евра.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Приликом претреса објеката које користи А.С, који је извршен према налогу Суда БиХ, а уз координацију Тужилаштва БиХ, пронађени су и одузети предмети који се могу довести у везу са наведеним кривичним дјелом, односно већи број рачунара, преносних рачунара, УСБ меморијских дискова, мобилних телефона, СИМ картица, саопштено је из МУП-а Српске.

Ово кривично дјело је извршено од јула 2018. године до данас, а осумњичени А.С. се на интернету представља као "Alex.S995" и користи мејл адресу alextvbalkan@gmail.com.

Као власник и администратор странице алеxтвонлине.ат.уа А.С. је омогућио приступ садржајима тв серија "Убице мог оца", "Конак код Химлије", "Жигосани у рекету", "На граници", "Кад сусједи полуде", "Ујка - нови хоризонти", заштићених ауторским правима.

А.С. је омогућавао приступ наведеним садржајима посредством интернета, те на тај начин извршењем наведеног кривичног дјела причинио штету за које је оштећена "Јунајтед медија група".

Против осумњиченог ће Тужилаштву БиХ бити поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Претрес објеката које користи А.С. извршен је оквиру реализације оперативне акције "Плагијат 2020" која је усмјерена на спречавање кривичних дјела недозвољено кориштење ауторских права.