latinica  ћирилица
09/09/2020 |  21:18 ⇒ 21:54 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Тениски терен да служи на понос Српској (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да жели да се Национални тениски центар Тениског савеза Републике Српске, који је отворен вечерас у Бањалуци, покаже у најбољем свјетлу, да оправда своју сврху и служи на понос овом граду и Српској.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Она је захвалила породици Новака Ђоковића, републичким институцијама, Граду Бањалука и свим добрим људима који су навијали да буде реализован овај велики, национални пројекат.

- Показали смо способност да се у кратком року мобилишемо. Ми смо то успјели у веома кратком року зато што смо знали зашто то радимо и знали смо да имамо циљ - рекла је предсједница на свечаности у бањалучком Парку "Младен Стојановић" поводом отварања Националног тениског центра Тениског савеза Републике Српске, у чију је изградњу уложено око 850.000 евра.

Предсједница Српске је изразила захвалност Новаку Ђоковићу, чије, како је рекла, дивно обраћање на почетку свечаности бодри Бањалучане и све у Републици Српској.

- Ми не требамо објашњавати колико смо поносни на њега и колико нам он значи, а знамо да и ми исто тако значимо њему и због тога се радујемо сваком новом доласку овдје. Желимо да се овај терен покаже у најбољем свјетлу и да оправда то зашто је направљен овдје и зашто служи на понос Бањалуци и Српској - навела је Цвијановић.

Она је истакла да је захваљујући заједничком ангажману породице Ђоковић и републичких институција, као и Града Бањалука вечерас отворен Национални тениски центар.

Према њеним ријечима, много дјеце у Бањалуци и Српској су заљубљеници тениса и Новака, многи су пожељели да крену његовим стопама, завољели овај спорт и дају све од себе да се ту покажу и докажу.

- Али спортски живот је спортски живот и много тога смо могли да научимо од добрих спортиста, хвала Богу имамо их много којима се можемо поносити, од којих смо могли много да научимо у претходном периоду. Вјерујем у наше будуће генерације, знам зашто ово радимо, знам да постоји тај циљ и да је сваког дана Српска јача - нагласила је предсједница.

Она је поручила да је веза Републике Српске са Србијом нераскидива.

Предсједница Српске је додала да је ово један од пројеката који сигурно има национални карактер, али да исто тако бројни други пројекти који по карактеру повезују по суштини Српску и Србију говоре о тој нераскидивој вези.

- Живио спорт, живио Новак, живио тенис, живјела Република Српска и Србија, која увијек стоји уз нас - поручила је предсједница

Свечаности су присуствовали и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, премијер Републике Српске Радован Вишковић, предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић, спортски директор Тениског савеза Србије Александар Болић, као и Срђан Ђоковић, отац најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковић.

Свечаност отварања можете погледати и овдје.

Отварање националног тениског центра
Фото: РТРС

Отварање националног тениског центра
Фото: РТРС

Отварање националног тениског центра
Фото: РТРС

Отварање националног тениског центра
Фото: РТРС

Отварање Националног тениског центра
Фото: РТРС

Отварање Националног тениског центра
Фото: РТРС

Отварање Националног тениског центра
Фото: РТРС

Отварање Националног тениског центра
Фото: РТРС

Отварање Националног тениског центра
Фото: РТРС