latinica  ћирилица
11/09/2020 |  10:17 ⇒ 10:23 | Аутор: РТРС

"Шарено" програмирање за лакше учење

Ако бисте неки програмски језик замислили као лист папира препун кодова, то би вам изгледало прилично компликовано. Али, ако те кодове замијените шареним коцкицама с којима се можете играти, а уједно и програмирати, то постаје сасвим друга прича.
Проинтер - програмирање (фото: Проинтер) -
Проинтер - програмирање (фото: Проинтер)

- Шарене коцкице из популарне игрице и платформе за учење Minecrafta, клинци ће моћи да виде у Calculus Training центру компаније Проинтер, већ познатом по бројним едукацијама и тренинзима у области информационих технологија - саопштено је из ове компаније.

Захваљујући томе, Проинтер је, први у БиХ, добио статус Microsoft Global Training партнера, што отвара врата за још савременију едукацију намијењену прије свега младима. А за почетак – "шарено" програмирање.

- Увијек је проблем како дјеци дочарати програмирање и програмске језике, а да им то не буде прекомпликовано. Уз помоћ Минецрафта, изузетно популарне игрице која више од деценије развија машту и кретивност код малишана, клиници ће моћи да уче програмерску логику на много визуелнији и једноставнији начин. Они ће се, заправо, играти и истовремено озбиљно учити, што је сјајно - објашњава Себастиан Зелић, лиценцирани тренер Цалцулус центра.

Курс ће почети 21. септембра, а Minecrafta нуди три пакета: за узраст од 8-11 и од 11-14 година, али и интересантну опцију 14+, која намијењена и за младе и за старе.

- Могући су и курсеви за наставнике, професоре, па и родитеље који желе да уче са својом дјецом и они су посебно занимљиви. Већ у понедјељак имаћемо такозвани демо час, а тада почиње и упис - каже Себастиан.

У Проинтеру кажу да су поносни на ново партнерство са Microsoft Global Training програмом јер су први у БиХ које је та снажна институција препознала и акредитовала за одржавање њихових тренинга и курсева. Све то могло би послужити и у даљој комуникацији са образовним институцијама и свима који су уско везани за ту област, ако и додатној промоцији образовања скопчаног са савременим технологијама, вјерују у Проинтеру.

- Самим тим смо направили корак ближе нашем циљу да у оквиру Calculus Training центра креирамо оазу знања за дјецу, младе и све оне који желе да уче и развијају своје компетенције. Младима пружамо прилику да кроз лиценциране програме и обучене лиценциране тренере усвоје нове технологије и добију читав сет вјештина које ће им сигурно користити у будућности - каже Мирјана Јукић, маркетинг менаџер у Проинтеру.

Calculus центар нуди још интересантних програма и курсева и за дјецу и за одрасле. Између осталог, курс роботике заснован на посебном лего пакету у којем се могу наћи лего мотори и дијелови за роботику и уз помоћ којег свако може направити свог малог робота и програмирати га. За одрасле и понешто мимо информационих технологија – курсеви фотографије и видеографије.

Све детаље о Calculusс програмима можете пронаћи на порталу calculus.ba.