latinica  ћирилица
11/09/2020 |  12:54 | Аутор: РТРС

Бањалучко насеље Лауш добија нову спортску дворану (ФОТО)

Изградња нове спортске дворане на Лаушу, уз једну од највећих основних школа у граду – "Свети Сава", почеће ускоро након што је данас расписан тендер за избор извођача радова.
Спортска дворана на Лаушу, школа Свети Сава (фото:banjaluka.rs.ba) -
Спортска дворана на Лаушу, школа Свети Сава (фото:banjaluka.rs.ba)

– Већ годинама је велика потреба за овом спортском двораном, због чега је и одлучено да се започне са реализацијом овог значајног пројекта, укупне вриједности 1.35 милиона КМ – рекао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

И ова нова дворана, како је истакао – функционисаће по истом принципу као и дворана која се тренутно гради на Старчевици, у склопу Основне школе "Бранко Радичевић".

– Дворана је пројектована тако да ће се у њој моћи одржавати и спортска такмичења за готово све спортове. Такође, у оквиру овог пројекта, биће обновљени постојећи школски терени за фудбал и кошарку, те изграђене и трибине – навео је Билчар.

 Он је додао да ће нова спортска дворана у насељу Лауш дјеловати у оквиру Јавне установе Спортски центар "Борик".

Директор Основне школе "Свети Сава" Мирослав Попржен, нагласио је да је нова спортска дворана веома значајна за ученике, али и за остале становнике Лауша.

- Настава физичке културе до сада се одвијала само за ученике од шестог до деветог разреда у малој сали, која је почетком године реновирана. Они би, по изградњи, користили нову дворану, чиме би се створила могућност да часове физичког имају и ученици од првог до петог разреда – рекао је Попржен.