latinica  ћирилица
11/09/2020 |  15:22 ⇒ 15:24 | Аутор: СРНА

Активан портал посвећен реформама у образовању

Министарство просвјете и културе Републике Српске покренуло је портал "Нова школа за ново доба" који је од данас доступан свима на интернет адреси www.novaskolazanovodoba.com.
Бањалука - портал "Нова школа за ново доба" - Фото: СРНА
Бањалука - портал "Нова школа за ново доба"Фото: СРНА

Портал ће служити за представљање активности Министарства просвјете и културе које се односе на реализоване и започете реформске процесе у области предшколског, основног и средњег образовања.

Осим информација из дјелокруга рада Министарства, све школе у Републици Српској имаће могућност да на овом порталу представе најзначајније активности, а у вези са реформским процесима.

Из Министарства је саопштено да је комбинација традиционалног облика учења, интерактивне наставе и употреба нових технологија у настави, основа развојног модела на којем се заснива започети реформски процес у области предшколског, основног и средњег васпитања и образовања у Српској.

- Циљ нам је да створимо све предуслове за здрав раст и развој ученика, да их растеретимо сувишног градива и мотивишемо да стичу знања и вјештине које ће сутра знати примијенити у животу - навели су у ресорном министарству.

Из Министарства су поручили да су сви учесници у овом процесу једнако важни, од стручних и експертских тимова који путем темељних анализа доносе најбоља рјешења, стручних институција које ће тај посао валоризовати и учинити примјењивим у новом васпитно-образовном процесу, затим ученика, њихових родитеља, руководства школе, стручних служби и посебно наставника, чија је улога незамјењива и пресудна.

Циљ Министарства је да реформске правце и активности приближе свим ученицима, наставницима и родитељима како би заједно градили "нову школу за ново доба" и унаприједили васпитно-образовни систем.