latinica  ћирилица
19/09/2020 |  08:12 | Аутор: СРНА

Саобраћај без застоја и гужве

На већини путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ овог јутра се вози без застоја и посебних ограничења, осим на дионицама на којима се изводе радови, а гужве нема ни на граници, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Возачима се скреће пажња да буду опрезни и вожњу прилагоде условима на путу будући да су могући и одрони на појединим дионицама, док је у котлинама и поред ријека због магле мјестимично смањена видљивост.

Измјене у одвијању саобраћаја су на путевима на којима се изводе радови, а пролазак возила је регулисан привременом саобраћајаном сигнализацијом или су у функцији алтернативни правци.

У току су радови кроз кањон Тијесно на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, па у периоду од 7.00 до 17.00 часова долази до повремених обустава саобраћаја које ће максимално трајати десетак минута. Послије 17.00 часова саобраћај се одвија нормално.

Радови се изводе и на ауто-путу Бањалука-Градишка, магистралним путним правцима на подручју Бањалуке, Приједора, Котор Вароша, Добоја, Прњавора, Власенице, Брода, затим диониоцама Љубиње-Требиње, Бањалука /Ребровац/-Челинац у мјесту Врбања, Каракај-Дрињача, те од Модриче према Добоју, као и на путу Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново.

У току су радови и на регионалним путним правцима Тедин Хан-Криж, граница Републике Српске и ФБиХ, дионици између Лопара и Челића, Шековићи-Доње Цапарде, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика и Укрина-Горња Вијака, гдје има клизише.

Када је ријеч о ФБиХ, саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен на путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила масе веће од седма и по тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац /Јајце-Доњи Вакуф/, а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево /Јошаница-Рајловац/, као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

У току су санациони радови у мјесту Била /Витез-Травник/, због чега се сваки дан, осим недјеље, од 7.00 до 19.00 часова саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Успорено, због радова, саобраћај се одвија и на путевима Тарчин-Коњиц /код мјеста Зукићи/, Пелагићево-Сребреник-Шићки Брод, Јабланица-Мостар, Маглај-Добој /Мравићи/ и Ливно-Каменско.