latinica  ћирилица
24/09/2020 |  15:31 ⇒ 15:50 | Аутор: СРНА

Србија помаже развој Српске свим капацитетима

Потпредсједник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић рекао је да Србија и АП Војводина свим својим капацитетима помаже развој Републике Српске у свим областима, те да је са тим циљем Покрајински секретаријат за спорт и омладину донирао граду Зворник кошаркашку подлогу.
Ђорђе Милићевић (фото:Ђ.Милићевић/dnevnik.rs) -
Ђорђе Милићевић (фото:Ђ.Милићевић/dnevnik.rs)

Милићевић је навео да је Покрајинска влада претходних неколико година имала изузетну сарадњу са предсједником Српске, Владом и републичким институцијама на реализацији много заједничких пројеката, у областима као што је саобраћај, привреда, инфраструктура, наука и образовање.

- Ово је један од тих пројеката у области спортске инфраструктуре, а прије су реализовани и бројни значајни пројекти у области науке, културе, привредног повезивања и оснивања привредних друштава, те помоћи најталентованијим ђацима и студентима из Српске - рекао је Миличевић у Зворнику.

Он је навео и да је један од договора са предсједницом Српске Жељком Цвијановић заједничком наступу на трећим тржиштима, као и међународним инвестиционим сајмовима.

- Желимо да заједнички представимо наше здружене привредне потенцијале и учинимо да већи број инвестиција дође и у Србију и у Српску, те да отварамо нова радна мјеста - рекао је Милићевић.

Он се осврнуо и на обиљежавање 15. септембра, Дана српског јединства, слободе и националне заставе, у организацији Српске и Србије, те навео да то симболички говори о оствареном јединству, што пројекти потврђују у пракси.

- Наставићемо тим путем и тај празник сљедећих година славити још масовније, јер нас је ове године у томе омела епидемија вируса корона - рекао је Милићевић.

Град Зворник је са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину Војводине реконструисао кошаркашки терен поред Основне школе "Свети Сава". Подлогу за кошаркашки терен донирао је Покрајински секретаријат, док је град Зворник обезбиједио нове конструкције кошева и урадио расвјету.