latinica  ћирилица
27/09/2020 |  11:37 ⇒ 11:54 | Аутор: СРНА

Бањалука: Представљен интерактивни туристички водич

Бањалучанима је данас, поводом Свјетског дана туризма, представљен интерактивни туристички водич који пружа преглед комплетне туристичке понуде града.
Представљен интерактивни туристички водич - Фото: РТРС
Представљен интерактивни туристички водичФото: РТРС

Директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић истакла је да је у БиХ ово први интерактивни тустички водич, који има многоструку важност.

Нада се да је Требиње сљедећи град у којем ће бити постављен овакав водич, с обзиром на то да је ове године имао попуњеност туристичких капацитета 95 одсто.

Директор Туристичке организације Бањалуке Ирена Радојевић рекла је да је ово нови начин промовисања Бањалуке као интересантне туристичке дестинације кроз кориштење нових технологија.

- У оквиру сити-лајта представљам таблет који ће давати опште туристичке информације, затим гастропонуду, излете и остале неопходне информације и туристима и нашим суграђанима - навела је Радојевићева.

Према њеним рјечима, усљед пандемије вируса корона забиљежен је мањи број доласка туриста него прошле године, уз изражену наду да ће те тендеције кренути на боље.

Представник агенције "Лед медија" Милан Шљокавица навео је да су ова агенција и градска Туристичка организација поставили на најфреквентнијим позицијама у граду већ неколико дигиталних сити-лајтова, савремених медија првих у БиХ, а поред њих постављен је и интерактивни туристички водич са прегледом понуде из области туризма.

Он је навео да овакав медиј чини једну од новости и нови технолошки искорак у граду, уз свој функционални дио информисања грађана и туриста.