latinica  ћирилица
28/09/2020 |  17:46 ⇒ 17:49 | Аутор: РТРС

Почела изградња секундарне водоводне мреже у Јагарама (ФОТО)

У насељу Јагаре, у мјесној заједници Карановац, данас је почела изградња секундарне водоводне мреже за становнике овог краја, пројекта који је, у овој фази, вриједан око милион марака.
Јагаре (Фото: Grad Banja Luka Facebook) -
Јагаре (Фото: Grad Banja Luka Facebook)

Градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао отварању радова у Јагарама, нагласио је да ће завршетком овог посла, домаћинства у Јагарама и Карановцу по први пут добити стабилно снабдијевање градском водом.

- Ово је завршна фаза рјешавања проблема водоснабдијевања у Јагарама и Карановцу, што је био један од приоритета МЗ Карановац. У првој фази радова, направљена су два велика резеровара и потисни цјевовод, а у другој фази ће бити изграђено око седам километара секундарне мреже. Најважније је да ће становници овог краја добити стабилно снабдијевање градском водом. Очекујемо да прва домаћинства већ ове јесени добију воду – рекао је Радојичић.

Предсједник Савјета МЗ Карановац Бошко Вуксан казао је да ће завршетком овог пројекта бити покривено комплетно становништво Карановца, Јагара, Дуципоља, али и шире.

- За нас, мјештане, снабдијевање водом је било питање и опстанка и останка на овом простору – закључио је Вуксан.