latinica  ћирилица
30/09/2020 |  15:26 ⇒ 15:31 | Аутор: РТРС

Миљановић: Суд уважио приједлог МУП-а Српске (ВИДЕО)

Основни суд у Бањалуци је средином септембра ове године на приједлог Окружног јавног тужилаштва Бањалука донио рјешење о привремној блокади имовине у власништву лица И.А. из Сарајева у вриједности од око 1.9 милиона КМ, а на основу Закона о одизимању имовине која престаје након извршења кривичног дјела, истакла је Мирна Миљановић, портпарол МУП-а Републике Српске.
Мирна Миљановић - Фото: РТРС
Мирна МиљановићФото: РТРС

 - Управа криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске  у мају ове године поднијело је извјештај против овог лица за почињена кривична дјела превара и за неовлаштено трговање хартијама од вриједности због постојања сумње да је у периоду 2112. до 2019. године наведеним кривичним дјелима прибавио себи противправну корист у износу од 400.000 КМ - нагласила је Миљановићева.

Имајући све то у виду Криминалистичка полиција МУП-а Републике Српске провела је и финансијску истрагу и утвђен је несразмјер у имовини и закононитим приходима и расходима лица И.А. и њему трећим повезаних лица у износу од 3,5 милиона КМ.

- У складу са тим приједлог МУП-а Републике Српске ка Тужилаштву био је да се изврши привремена блокада од стране Суда, што је он наравно и уважио - рекла је Миљановић.  

Повезане вијести:

Блокирана имовина вриједна скоро два милиона КМ