latinica  ћирилица
30/09/2020 |  16:04 ⇒ 19:05 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Иванић на више нивоа обмануо митрополита Амфилохија (ВИДЕО)

Младен Иванић је на неколико нивоа обмануо и слагао митрополита црногорско-приморског Амфилохија, рекао је данас портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

-  Прва ствар, оног тренутка када је потписан уговор између Српске православне цркве и БиХ,  јесте да је Иванић био један од пет делегата из Републике Српске. Он је као и свих осталих пет делегата гласао за ратификацију споразума, и то је сва његова улога - појаснио је Ковачевић.

Онај који је преговарао комплетан споразум био је тадашњи српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, који је два пута у Предсједништву гласао за споразум, истакао је Ковачевић.

- На крају смо имали чак и вето бошњачког члана Предсједништва БиХ Хариса Силајџића, али га нису подржале друге бошњачке странке и на крају је тај споразум прошао. Улога Младена Иванића нећемо рећи да је била минорна, али у најмању руку небитна - каже Ковачевић за РТРС.

Ковачевић наглашава да  је обмана и то да Иванић није упознао митрополита Амфилохија о томе да он долази из странке која је недавно у Народној скупштини Републике Српске гласала да Миле Ђукановић у јеку највеће кризе са Законом о вјероисповијести дође у БиХ и пропагира своје ставове против СПЦ и српског народа.

-  Да је то митрополит Амфилохије знао, сигуран сам да до тог сусрета никада не би ни дошло - закључио је Ковачевић.

Повезане вијести:

"Иванић обмануо Амфилохија"