latinica  ћирилица
30/09/2020 |  20:36 ⇒ 20:54 | Аутор: СРНА

Премијерно гостовање младих глумаца из Челинца

Извођењем позоришне представе "Наше ствари" Драмске секције Челинац вечерас је у Прњавору настављена 6. позоришна ревија "Прњавор и пријатељи".
Позоришна представа "Наше ствари" - Фото: СРНА
Позоришна представа "Наше ствари"Фото: СРНА

Редитељ представе Николина Јовичић рекла је Срни да је представа настала као ауторски текст свих који раде у Драмској секцији, а указује на дјечије виђење односа са родитељима, у школи и свакодневних ситуација са којима се сусрећу у животу.

- Драго нам је да смо вечерас у Прњавору јер нам је ово прво гостовање изван Челинца са нашом првом представом - рекла је Јовичићева.

Она је навела да Драмска секција у Челинцу постоји годину и по дана, а у свом саставу има 16 чланова узраста од осам до 14 година.

- Од оснивања радимо без прекида, а ни корона нас није зауставила у активностима. За идућу годину имамо у плану снимити филм на тему плеса и на сцену поставити двије нове представе - рекла је Јовичићева.

Милица и Марија Топић у представи имају по четири улоге. Једногласне су у оцјени да им није тешко уживити се у више ликова, а да је рад у Драмској секцији занимљив и забаван.

Позоришна ревија у Прњавору биће настављена и наредног мјесеца када ће се позоришној публици у овој општини представити глумци из Новог Града, Добоја и Лакташа.