latinica  ћирилица
05/10/2020 |  12:31 ⇒ 17:50 | Аутор: РТРС

Рације у више градова Српске; У једном кафићу затечено 270 особа

Министарство унутрашњих послова Републике Српске континуирано проводи појачане активности на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације и том приликом у већом броју локала затечено је више гостију него што је дозвољено.
Полиција Републике Српске, илустрација - Фото: РТРС
Полиција Републике Српске, илустрацијаФото: РТРС

- Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука су 03. октобра 2020. године у Бањалуци извршили рацију у три угоститељска објекта, у којима су затекли 120 лица, 170 и 132 лица. О догађају је обавјештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, који се изјаснио да се ради о непоштовању по здравственим прописима за вријеме епидемије -саопштено је из МУП-а Српске.

Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град су 03. октобра 2020. у Мркоњић Град извршили контролу кафе клуба у којем су затекли 270 гостију. О догађају је такође обавјештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, који се изјаснио да се ради непоштовању по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Из МУП-а је саопштено и да су полицијски службеници Полицијске управе Приједор 03. октобра 2020. године извршили рацију у једном угоститељском објекту у Приједору, гдје је затечено 112 лица.

- О догађају је обавјештен тужилац ОЈТ Приједор који се изјаснио да се ради о непоштовању по здравственим прописима за вријеме епидемије - наглшава се у саопшрењу.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој су 03. октобра 2020. године у Теслићу извршили рацију у угоститељском објекту, у којем је затечено 146 лица о чему је обавјештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуици који се изјаснио да се ради о непоштовању по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве недоговорне појединце или групе, који својим понашањем могу га угрозе здравље људи.

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП Српске ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности, саопштено је из МУП-а.