latinica  ћирилица
14/10/2020 |  18:48 ⇒ 19:48 | Аутор: РТРС

Цвијановић у Српцу; Донација вишечланој породици Вечерновић (ВИДЕО)

Предсједница Српске Жељка Цвијановић у посјети Српцу. Саобраћајна инфраструктура и утврђивање обала, као заштита од поплава, најважнији су пројекти у тој општини, рекла је Цвијановић. У Српцу се надају наставку сарадње са републичким институцијама.
Жељка Цвијановић посјетила породицу Вечерновић - Фото: СРНА
Жељка Цвијановић посјетила породицу ВечерновићФото: СРНА

Општина Србац је на развојном путу, а заједничким ангажманом локалне и републичких власти постигнуто је много, порука је након састанка. Много је реаализованих пројеката, али и много оних који су у припреми, рекла је предсједница Цвијановић, и додала да су Планови ове локалне заједнице амбициозни и односе се на стварање све бољих услова за живот грађана.

- Влада Српске кроз своје програме учествује у свим тим капиталним пројектима. Осим тога, интересује нас и све што се односи на уређење школа и вртића. Срећна сам што видим да овдје има пројеката, да ће почети градња новог вртића, да се санирају школски објекти - поручила је Цвијановић.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић истакао је да било разговора о инфраструктурним проблемима, реализацији капиталних инвестиција, могућности довођења инвеститора и отварању радних мјеста.

Локална управа је заинтересована за рјешавање проблема негативне стопе наталитета, односно доношење мјера пронаталитетне политике, за шта им је потребна помоћ републичких власти, рекао је начелник. А управо помоћ осмочланој породици Вечерновић у селу Ножичко код Српца корак је у рјешавању тог питања, рекла је су предсједница Цвијановић.

Фото: СРНА

- Оно што је реално за очекивати јесте да им се направе бољи услови за живот и то ћемо и урадити овом донацијом коју је обезбиједио кабинет предсједника. Поправка куће и пластеник - рекла је Цвијановић.

 

      View this post on Instagram

Срећна сам што имам прилику да допринесем томе да дивна, деветочлана породица Вечерновић из села Ножичко реновира свој дом и обезбиједи боље услове за живот.

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) on Oct 14, 2020 at 7:15am PDT

Сенка Вечерновић је захвалила за огромну помоћ, истичући да ће им на овај начин бити ријешен тренутно највећи проблем.

- Посебно нам значи то што ћемо добити пластеник, јер од пољопривреде живимо. Супруг и ја немамо сталан посао, али радимо за своју дјецу - рекла је Сенка.

Жељка Цвијановић, као потпредсједница СНСД-а разговарала је у Српцу и са руководством Општинског одбора СНСД-а. Састанку су присуствовали и предсједници мјесних одбора СНСД-а у Српцу.