latinica  ћирилица
15/10/2020 |  14:21 ⇒ 14:34 | Аутор: РТРС

Расписан тендер за градњу вртића у бањалучком насељу Врбања

За изградњу вртића у бањалучком насељу Врбања данас је покренут поступак јавне набавке за избор извођача радова, чија је процијењена вриједност око 420.000 КМ.
Основна школа "Станко Ракита" у Бањалуци - Фото: Facebook
Основна школа "Станко Ракита" у БањалуциФото: Facebook

Будући вртић у насељу Врбања имаће према пројекту 330 метара квадратних и предвиђен је за смјештај 50 малишана, подијељених у јасличку и мјешовиту групу, саопштено је Градске управе.

У Одјељењу за комуналне послове речено је Срни да ће објекат бити изграђен поред школе, што се граничи са насељем Дебељаци, тако да би корист имали родитељи из оба мјеста.

Овај пројекат Бањалука реализује у сарадњи са Републичким секретаријатом за расељена лица и миграције.

Из Градске управе наводе да би за још 170 малишана врата ускоро требало да отвори други дио вртића "Колибри" у насељу Лазарево, те први вртић у насељу Петрићевац, који је предвиђен за смјештај до 150 дјеце.

У саопштењу се додаје и да се приводе крају радови на доградњи најстаријег градског вртића "Јежева кућица", те да се ускоро очекује и почетак изградње вртића у Куљанима, за шта су средства обезбиједили град Бањалука и Развојни програм УН.

Из Градске управе наводе да се ови вртићи граде у оквиру великог плана да се до краја године у предшколским установама обезбиједи укупно 650 нових мјеста.