latinica  ћирилица
15/10/2020 |  17:56 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Кострешевић именован за новог директора "Путева Републике Српске" (ВИДЕО)

Коалиција ДНС-а и СНСД-а није у питању, упркос спекулацијама након синоћњег састанка представника странака, рекао је предсједник СНСД-а Милорад Додик.
Давор Кострешевић (фото:tvk3.info) -
Давор Кострешевић (фото:tvk3.info)

Након састанка, Ненад Нешић поднио је оставку на мјесто вршиоца дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске". У медијима се појавила информација да је то учинио из здравствених разлога, али и спекулације да ли ће остати на челу ДНС-а.

Ненад Нешић није смијењен, он је поднио оставку на мјесто директора Путева Републике Српске уз објашњење да обавезе у том предузећу превазилазе његово здравствено стање, рекао је предсједник СНСД-а, Милорад Додик, коментаришући синоћњи састанак ДНС-а и СНСД-а, као и Нешићеву оставку.

Коалиција, додаје Додик, није доведена у питање, а информације у медијима, каже, не би коментарисао.

- Он је поднио оставку тврдећи да обавезе које тамо постоје у овом тренутку превазилазе његово здравствено стање. То је оно што смо ми чули. Спекулације су разне и ја о њима не бих - рекао је Додик.

Нешић је за нашу телевизију рекао да он остаје предсједник ДНС-а, иако се и о томе у медијима спекулише од синоћ, а ускоро би о односу са СНСД-ом могли да одлучују страначки органи ДНС-а.

Коначну одлуку ће донијети Предсједништво ДНС-а на сједници која ће се одржати у наредних дан или два. Интерес ДНС-а стављам изнад личног интереса - навео је Нешић.

С друге стране, ДНС-ов народни посланик, Александар Главаш,изјавио је да ДНС планира да напусти дугогодишњу коалицију са СНСДом и да у будуће дјелује као опозиција.

- Након превеликог притиска унутар коалиције, члановима и симпатизерима ДНС је јасно да ми више не можемо да трпимо притиске и разна обезвређивања, те да своје политичко дјеловање морамо да наставимо мимо коалиције предвођене СНСД-ом - истакао је Главаш.

На најаве да би ДНС могао у опозицију, Додик одговара - то је њихова одлука, али их позивам да то не раде. Једно директорско мјесто, додаје, није вриједно растурања коалиције.

- Ако се одлуче да оду, прихватићемо оставке њихових функционера - рекао је Додик.

Надзорни одбор "Путева Републике Српске" именовао је данас Давора Кострешевића за вршиоца дужности директора. Кострешевић је до именовања био извршни директор за техничке послове.