latinica  ћирилица
17/10/2020 |  13:42 ⇒ 13:45 | Аутор: РТРС

Радојичић: У понедјељак одлука о суспензији јавних скупова? (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић најавио је за понедјељак сједницу Градског штаба за ванредне ситуације на којој ће бити разматрана тренутна епидемиолошка ситуација.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Он је нагласио да мјере највероватније неће бити сувише рестриктивне, али да ће се апеловати на грађане да се уздрже од јавних окупљања на којима се, како је рекао, најлакше преноси вирус.

- Чињеница је да се вирус корона не може зауставити, али се различитим мјерама може успорити и смањити. Циљ нам је да се смањи ширење вируса и да се не преоптерети здравствени систем - навео је Радојичић.

Радојичић је навео да ће на сједници Градског изборног штаба СНСД-а, која ће бити одржана у понедјељак у јутарњим часовима, размотрити начин даљег вођења кампање с обзиром на погоршање епидемиолошких услова и да ће вјероватно бити донесена одлука да се суспендује кампања у смислу организовања јавних скупова.

- Могуће је да више уопште нећемо одржавати било какве јавне трибине већ ћемо се организовати на наш мрежни капиларни рад - рекао је Радојичић.