latinica  ћирилица
18/10/2020 |  10:59 ⇒ 12:45 | Аутор: РТРС

Фарма музних крава у склопу Пољопривредне школе у Бијељини

При крају је изградња Фарме музних крава у бијељинској Пољопривредној школи. Градска управа је финансирала изградњу објекта у вриједности од 1,2 милиона КМ, а завршетак радова очекује се најкасније за мјесец дана.

Школа која ће ускоро обиљежити седам деценија постојања добија модеран објекат у којем ће више стотина ученика стицати практична знања из исхране, смјештаја, лијечења и његе животиња.

- Ријеч је о фарми крава музара, а у склопу објекта имаћемо савремену амбуланту, учионицу, свлачионице, купатила гдје ће ученици послије практичне наставе моћи да обаве хигијену - рекао је Зоран Деспотовић, директор Пољоприовредно-медицинске школе.

Ученици ове школе с нестрпљењем очекују прелазак у нови објекат. Ова генерација и многе прије ње су практична знања стицали на старој фарми.

Објекат је капацитета 30 крава музара, тако да ће задовољавати све норме и он је прије свега едукативног карактера. Наставу ће обављати агротехничари, ветеринарски техничари, агропроизвођачи...

Ово је најмодернија фарма музних крава у БиХ, са свим пропратним просторијама, учионицама и амбулантом, које су неопходне за савремено образовање. Градска управа је за изградњу објекта, који ће користити 700 ученика, обезбиједила 1,2 милиона марака.