latinica  ћирилица
18/10/2020 |  11:29 ⇒ 20:44 | Аутор: СРНА

Лукач, Цвијановић и Радојичић отворили објекат Полицијске станице Лауш (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, министар унутрашњих послова Драган Лукач и градоначелник Игор Радојичић отворили су нови објекат Полицијске станице Бањалука - Лауш у бањалучком насељу Лауш, укупне вриједности 1,3 милиона КМ.
Лауш: Отварање МЗ и полицијске станице - Фото: РТРС
Лауш: Отварање МЗ и полицијске станицеФото: РТРС

Цвијановић је рекла да је ово један у низу пројеката који су заједно радили Влада и град.

- Срећна сам што смо ову причу иницирали док сам била предсједник Владе. Много тога ће се радити у наредном периоду и зато нам је потребна стабилност у свакој локалној заједници - истакла је Цвијановић на отварању.

Она је додала да је ово велики дан и за Лауш и за Бањалуку, али и за Републику Српску, те да су сви грађани Српске поносни на оно шта је Бањалука.

- У Бањалуци имамо стабилну и одговорну власт која зна шта су потребе грађана. Све што данас радимо значиће бољу Републику Српску - рекла је Цвијановићева.

Лукач је изразио задовољство да први пут, откако постоји Лауш, ово насеље добије полицијску станицу.

- Овдје смо сувласници, али сам сигуран да ћемо бити добре комшије. Влада је издвојила 600.000 КМ за овај објекат, те томе треба додати и средства која је издвојио град - рекао је Лукач.

Отварању објекта Полицијске станице присуствовао је и директор Полиције Синиша Кострешевић.

Нови објекат Полицијске станице је намјенски, модеран и функционалан, површине око 450 квадратних метара и истовремено први објекат полицијске станице изграђен у Бањалуци након више од 30 година.

Ријеч је о двонамјенском објекту у којем су у једном дијелу прострије Полицијске станице, а у другом канцеларије мјесне заједнице Лауш један и Лауш два. Изградња је почела у марту 2019. године.

Радојичић је рекао да се Лауш гради, али да још није довољно да постане општина.

Отварање Полицијске станице Лауш (Фото: РТРС)

- Радићемо тако да ове двије мјесне заједнице имају садржај као да су мала општина. Пред нама је градња новог насеља 21. вијека, рјешавање проблема оборинских вода и канализације и многи други пројекти да би лауш био насеље у којем је угодно живјети - истакао је Радојичић.

Нове просторије за Полицијску станицу Бањалука - Лауш изграђене су средствима Владе Републике Српске и Града Бањалука.

Ова полицијска станица покрива територију од око 873 километра квадратна на којем живи око 90.000 становника.