latinica  ћирилица
18/10/2020 |  13:01 ⇒ 13:01 | Аутор: СРНА

Лукач: Нова полицијска станица ће подићи ниво безбједности грађана

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да ће Полицијска станица која је данас отворена у бањалучком насељу Лауш покривати више од 21 мјесне заједнице и да ће на тај начин стање безбједности у Бањалуци бити подигнуто на много виши ниво.
Драган Лукач - Фото: СРНА
Драган ЛукачФото: СРНА

Лукач је навео да је у изградњу Полицијске станице уложено више од 600.000 КМ, које је издвојила Влада Српске претходних неколико година, с циљем да се допринесе безбједности грађана.

- На Лаушу смо данас отворили нову савремену Полицијску станицу, након више од 30 година, колико у Бањалуци није изграђена ниједна станица полиције - рекао је Лукач новинарима, након што је са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић и градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем отворио двонамјенски објекат, у који је смјештена Полицијска станица и канцеларије мјесне заједнице Лауш један и Лауш два.

Он је рекао да је изградња овог објекта реализована у сарадњи са предсједником Републике Жељком Цвијановић и градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем.