latinica  ћирилица
18/10/2020 |  14:28 ⇒ 14:33 | Аутор: РТРС

Додик: Злоупотреба положаја, згртање пара - синоним за ДНС из И. Сарајева (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да поштује одлуку ДНС-а да изађе из коалиције, али да та одлука неће утицати на тренутну позицију Владе Српске.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је истакао да многи чланови ДНС-а најавили да ће остати привржени коалицији, али да ће све бити јасно након вечерашњег састанка лидера коалиције на којем ће се анализирати одлука ДНС-а да иступи из владајуће коалиције у Републици Српској и на ниову БиХ, а који ће бити одржан у Бањалуци у 19 часова.

- На састанак је позван и господин Нешић, али не знам да ли ће доћи - рекао је Додик.

Додик је рекао да ће прво обавити телефонски разговор са Нешићем како би му рекао да није пристојно да приписује неке ствари другима које ДНС-у, како је рекао, већ "леже на леђима".

- Прича о грамзивости, злоупотреби положаја, згртању пара... Ако је неко синоним за такве ствари, то је онда ДНС из Источног Сарајева. Тамо су узимали сав монопол од "Путева" и многи часни људи из те странке од тога нису имали никакве користи - каже Додик.

Вријеме за обрачун ДНС-а са том групом је био када су, како је рекао, шутали новац на неком весељу, али додао је, то тада није урађено.

- Има једна народна изрека: Можеш како хоћеш, али не можеш докле хоћеш - нагласио је Додик.