latinica  ћирилица
18/10/2020 |  17:19 ⇒ 17:20 | Аутор: Блиц

Серија А: Сасуоло бољи од Болоње

Желио је Синиша Михајловић да се реваншира Сасуолу за јулски пораз од 1:2. И, чинило се да ће осмјеси с почетка утакмице српском тренеру остати и до краја након што је Болоња повела са 3:1, али...

Али, на крају је било 3:4.

Како је Сасуоло одиграо у другом полувремену, а имао је чак десет шутева више од ривала, могао је чудесан преокрет да буде далеко, далеко убједљивији.

Лијепа акција у 10. минуту донијела је прву радост Михи и навијачима Болоње, јер је Паласио с десног крила упослио у средини Соријана који је донио домаћину предност.

Међутим, само осам минута касније, Беради је распалио по лопти са око 20 метара, искоса с лијеве стране, и погодио доњи даљи угао гола за прво од два изједначења на овом мечу.

Јер, након што је Сванберг у 39. минуту искористио асистенцију Соријана да врати вођство Болоњи, а Орсолини у 60. одузео лопту одбрани ривала и увећао предност домаћих на 3:1, услиједила су три шока за Михајловићеву екипу.

Најприје је репрезентативац Србије Филип Ђуричић послије брзо изведеног слободног ударца с лијеве стране терена добио у 64. минуту лопту од Капута, па матирао голмана Скорупског, да би његов асистент седам минута касније искористио несрећну интервенцију Паласија код корнера, јер је код ближе стативе само подигао лопту ка даљој - гдје је Капуто лако поравнао на 3:3.

Ту није био крај мука за Михине изабранике. Играо се 77. минут када су аутоголом Тимојаса играчи Болоње новом неспретном интервенцијом, овога пута приликом центаршута Кириакопулоса с лијевог крила, омогућили Сасуолу да поведе са 3:4.

Силне зицере промашили су гости до краја меча, јер се игра Болоње, нарочито њене одбране, потпуно распала, али је Сасуоло, за који је Ђуричић играо 80 минута, и поред тога бурно прославио успјех, као и чињеницу да је трећи пут у низу ове сезоне постигао четири гола.

На табели Серије А Сасуоло је други са десет бодова, два мање од водећег Милана, а Болоња тек 16, уз један тријумф и три пораза, те само три бода из четири наступа због чега је тик изнад зоне испадања.