latinica  ћирилица
18/10/2020 |  18:51 | Аутор: СРНА

Интензиван рад на спречавању кријумчарења људи

Полицијска управа Зворник интензивно ради на спречавању, откривању и документовању кријумчарења људи, а мигрантска криза је један од актуелних проблема са којима се суочава, саопштено је данас из ове управе поводом Европског дана борбе против трговине људима.
ПУ Зворник (Фото:Rade Jokić/RAS Srbija) -
ПУ Зворник (Фото:Rade Jokić/RAS Srbija)

Из зворничке Полицијске управе су напоменули да оперативнио покривају велики дио граничне линије са Србијом, због чега је ово подручје изложено већем приливу илегалних мигранта, а самим тим и покушајима кријумчарења.

Током протеклих девет мјесеци полицијски службеници ове управе су евидентирали једно кривично дјело кријумчарење лица, гдје су жртве били илегални мигранти, а прошле године је у истом периоду евидентирано седам таквих кривичних дјела.

Припадници Полицијске управе Зворник свакодневно, у сарадњи са припадницима Граничне полиције БиХ, предузимају појачане активности са циљем одвраћања од илегалног преласка границе, као и откривања и документовања кривичних дјела кријумчарење лица.

Најављују да ће појачане активности бити настављене и у наредном периоду.

Полицијска управа Зворник апелује да сазнања у вези свих облика трговине и кријумчарења лица, нарочито дјеце, грађани пријаве полицијским службеницима да би заједничком сарадњом спријечили да та лица постану жртве трговине људима.