latinica  ћирилица
18/10/2020 |  20:14 ⇒ 21:08 | Аутор: РТРС

Додик: Коалиција остаје јединствена (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је након одржаног састанка са коалиционим партнерима да коалиција остаје јединствена.
Састанак Бањалука - Фото: РТРС
Састанак БањалукаФото: РТРС

- Коалиција остаје усмјерена као остваривању Владиних политика, које смо заједно усвојили. Ове политичке партије су привржене коалицији без намјере да било шта мијењају у будућности, а простим увидом у стање у Народној скупштини јасно је да нема никакве опасности за рад Владе - истакао је Додик.

Он је рекао да је одлука ДНС да изађе из владајуће коалиције исхитрена и непотребна.

- Прихватамо ставове ДНС. То је њихова одлука - навео је Додик и рекао да ипак треба да се сачека изјашњавање општинских и градских одбора те странке ДНС да ли остају привржени досадашњој коалицији или не.

 

Рекао је да од сутра креће смјене кадрова ДНС-а, тамо гдје су правили проблеме.

- Ми смо одлучни на мјере одговорности везано за кадрове из ДНС-а, да већ сутра ријешимо нека постављења који су правили пролеме у раду саме коалиције и то ћемо учинити сагласно - поручио је Додик.

Изразио је задовољство што је коалиција показала спремност да остане привржена утврђеним политикама, које су биле успјешне.

- Република Српска остаје стабилна и никаквих поремећају у том смислу нема - рекао је Додик.

Он је рекао да је на састанку било ријечи и о изборном процесу, истичући да се супростављају било каквим спекулацијама у вези самог изборног процеса.

- Тражимо од безбједносних органа и организација да спријече било какве спекулације, поговото куповину или плаћање гласова на самим изборима - нагласио је Додик.