latinica  ћирилица
23/10/2020 |  12:04 ⇒ 13:04 | Аутор: РТРС

Лукач: Нетачне и злонамјерне изјаве о превозу миграната

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач поручио је да нетачне и злонамјерне изјаве да МУП преузима мигранте од Србије и превози их до Унско-санског кантона у ФБиХ долазе од оних који нису успјели да се изборе са мигрантском кризом и свакодневно су изложени критикама грађана да нису показали довољно способности да држе ову кризу под контролом.
Драган Лукач - Фото: СРНА
Драган ЛукачФото: СРНА

Лукач је истакао да се Полиција Српске не бави превозом миграната, нити су возила полиције за то намијењена, посебно у вријеме пандемије вируса корона када није познато здравствено стање тих лица.

- Радимо у складу са законом да би широм Републике Српске ставили мигранте под контролу и да их спријечимо да изврше прекршаје или кривична дјела и не дозволимо да угрозе наше грађане. То радимо врло успјешно - рекао је Лукач новинарима у Мркоњић Граду.

Навео је да је до сада у Српској било двадесетак прекршаја или кривичних дјела, углавном лакше природе, што значи да су мигранти скоро потпуно под контролом.

- Свакако да има инцидената међу њима, у њиховом кретању и сусретима, али полиција то врло брзо стави под контролу и санкционише - рекао је Лукач.

Нагалсио је да ће полиција Српске наставити да штити грађане и када је ријеч о борби против организованог криминалитета свих облика, тако и у заштити од миграната и оних који би међу њима на било који начин угрозили грађане Српске.