latinica  ћирилица
23/10/2020 |  18:28 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Прњавор - примјер добре сарадње локалне и републичке власти (ВИДЕО)

Примјер добре сарадње локалне и републичке власти је и Прњавор. Великим бројем инфраструктурних пројеката, које је у овој општини финансирала Влада Српске, унапријеђен је живот грађана. Само у посљедње четири године, инвестирано је 16 милиона марака. Од тога, извршна власт Српске пружила је финансијску подршку од 10,5 милиона КМ. Тако ће бити и настављено, рекао је премијер Радован Вишковић у Прњавору, након састанка са начелником Дарком Томашем.
Вишковић и Томаш - Фото: РТРС
Вишковић и ТомашФото: РТРС

Многи инфраструктурни пројекти у Прњавору завршени су захваљујући доброј сарадњи локалне и републичке власти.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш захвалио је премијеру за данашњу посјету, али и упутио захвалност у име грађана општине Прњавор за досадашњу несебичну помоћ и подршку локалној заједници.

Он је навео да је један од великих проблема на регионалном путу био мост на Вијаци, који је сада реконструисан захваљујући подршци Владе Српске и предузећу Путеви Републике Српске, у шта је, уз изградњу приступног пута, уложено 380.000 КМ.

- Прије десетак дана вода са изворишта "Повелич" пуштена је у све градске чесме. Наша захвалност свима који су помогли у овом процесу, прије свега Влади Републике Српске, која је прије десетак година обезбиједила 5,7 милиона КМ за рјешење овог проблема - рекао је Томаш.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је Влада Српске радила у свим локалним заједницама, од Требиња до Новог Града, али да је важно да у тим срединама буду људи који имају визију, пројекте, који знају шта треба да раде.

Реконструкцију моста на Вијаци помогло је и предузеће Путеви Републике Српске. Тиме су ријешени проблеми саобраћајних гужви и унапријеђен живот грађана Прњавора.

- Реконструкцијом смо дошли до потребне ширине на мосту, у складу са потребном ширином магистралне путне комуникације. Према приоритетима и у наредним годинама ћемо радити пројекте у складу са потребама локалних заједница да се унаприједи путна инфраструктура - рекао је Давор Кострешевић, в.д. директор ЈП Путеви Српске.

Влада је додјелила и земљиште вриједно 24 милиона КМ за пословну зону у овој општини, обезбјеђено је 210.000 КМ за дио средстава градске расвјете. Један од значајних пројеката који је завршен прије неколико дана је и водоснабдјевање.

- У Прњавору имате људе који знају шта хоће и на вријеме кандидују пројекте. За неколико дана биће отворен нови Ватрогасни дом и урађена адаптација Дома здравља. Радили смо пројекте енергетске ефикасности за школе, мокре чворове, гријање, инфраструктурне пројекте - додао је премијер Српске.

Локална управа задовољна је и, како кажу, несебичном помоћи Владе Српске у вријеме пандемије.

Више од 835.000 КМ била је директна финансијска подршка буџету општине, а милион и 330.000 КМ прњаворским привредницима.