latinica  ћирилица
25/10/2020 |  11:22 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

Шпирић: Интерес Српске у Сарајеву не смије бити доведен у питање

Они којима окупљање и саборност нису приоритети у очувању Републике Српске него разграђивање и подјеле, унапријед су осуђени на пропаст, оцијенио је предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић.
Никола Шпирић - Фото: СРНА
Никола ШпирићФото: СРНА

Шпирић је у изјави за Срну нагласио да интерес Републике Српске у Сарајеву не смије бити доведен у питање, те да постоје уставни механизми да се он и заштити.

- Не може се заштита Република Српске свести на добро вољу појединаца ма ко да су они. Постоје уставни механизми заштите интереса Републике Српске, од Предсједништва БиХ до Дома народа гдје је Клуб Срба браник и евентуалним лошим одлукама донесеним у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ - указао је Шпирић.

Он сматра да би најбоље било да се све странке окупе око истог циља, а то је очување Републике Српске, и да се престану бавити деструкцијом јер ће се први они у њој заувијек изгубити.

- Жалосно је што они који су због рата остали изван Републике Српске много више дају на значају идеји окупљања него они који ту живе и уживају разне бенефите које им Српска даје - закључио је Шпирић.