latinica  ћирилица
27/10/2020 |  13:06 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Дервента примјер успјешне локалне заједнице (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је општину Дервента.
Цвијановић у Дервенти - Фото: РТРС
Цвијановић у ДервентиФото: РТРС

Предсједница је обишла новоизграђени Парк 9. јануар и сусрела се са начелником локалне заједнице Милорадом Симићем, који јој је уручио Грб општине.

Влада Српске финансирала је изградњу Парка 9. јануар у Дервенти са 350.000 КМ, а из буџета општине обезбијеђено је 130.000 КМ.

Цвијановић је рекла да је Дервента примјер успјешне локалне заједнице на коју могу да се угледају многи градови и општине у Српској.

Додала је да су задужења ове општине веома мала, пословни амбијент одличан и да ће Влада наставити да улаже у општину.

- Дервента је синоним за домаћинско управљање општином и примјер добре сарадње републичке и локалне власти - поручила је предсједница Српске.

Цвијановић је посјетила и предузеће Металац МБМ, које је овогодишњи добитник признања општине - Великогоспојинска повеља за златним грбом, која се додјељује поводом 28. августа - Дана општине Дервента.

Од мале занатске радње, која је основана 1997. године и запошљавала само два радника, привредно друштво Металац МБМ данас је израсло у великог извозника и поузданог партнера.

Повећањем послова и броја радника, фирма је почела изградњу савремене пословне хале у Лугу.

Успјех преузећа није остао незапажен и 2015. године изабрано је за најбоље мало привредно друштво у избору Привредне коморе Републике Српске.

      Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Дервента је синоним за домаћинско управљање општином и примјер добре сарадње републичке и локалне власти. У оквиру данашње посјете Дервенти, обишла сам локацију на којој је изграђена прва фаза парка "9. јануар", као и успјешну фирму "Металац МБМ", која запошљава 60 радника.

Објава коју дели Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) дана 27. Окт 2020. у 6:19 PDT