latinica  ћирилица
27/10/2020 |  15:12 ⇒ 20:07 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Похвале тиму и стабилности у Дервенти (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић похвалила је данас резултате рада начелника општине Дервента Милорада Симића и његовог тима у протеклом периоду, као и стабилност која влада у овој локалној заједници.
Цвијановић у Дервенти - Фото: РТРС
Цвијановић у ДервентиФото: РТРС

Цвијановић је новинарима у Дервенти рекла да прати развој ове општине још од када је обављала функцију предсједника Владе Српске, те навела да Дервента рационално троши новац, има низак ниво задужености и да ће и даље уживати подршку републичких институција.

Она је данас у Дервенти посјетила новоизграђени Парк 9. јануар, за шта је Влада Републике Српске издвојила 350.000 КМ, а из буџета општине обезбијеђено је 130.000 КМ, те се састала са начелником локалне заједнице Милорадом Симићем.

- Заједничким напорима републичких и локалних власти, од једног мјеста која је било девастирано, без перспективе, направили смо успјешно мјесто. Очекујемо да ће се развијати и даље - рекла је Цвијановићева и нагласила да Дервента у области привреде може да буде примјер свим локалним заједницама у Српској.

Цвијановић је навела да је велики број страних инвеститора пронашао своје мјесто у Дервенти и да су у сарадњи са локалним властима успјели да запосле велики број људи.

- Када разговарате са страним инвеститорима, они наводе да је јако важно какав је однос локалних власти, и као позитиван примјер истичу Дервенту - додала је Цвијановић.

Цвијановић је истакла да су републичке институције увијек реаговале када су у питању већи пројекти, те додала да ће и у будуће подржавати ову општину.

- Наша је амбиција прилично велика када је у питању Дервента, али и цијела Република Српска, да направимо од једне општине и сваког града велико градилиште - каже Цвијановићева.

Начелник општине Дервента Милорад Симић захвалио је Влади Српске за помоћ у изградњи овог парка, који по контурама асоцира на Републику Српску.

Симић је навео да је Парк 9. јануар у фази изградње, а да ће ускоро бити изграђена и улица која спаја два дијела града и, такође, ће носити назив "9. јануар".

Он је додао да је уз помоћ Владе Српске проширен капацитет обданишта, урађено неколико игралишта.

Цвијановић је наставила посјету Дервенти обиласком предузећа "Металац МБМ", које је овогодишњи добитник признања општине - Великогоспојинска повеља за златним грбом, која се додјељује поводом 28. августа - Дана општине Дервента.