latinica  ћирилица
28/10/2020 |  14:50 ⇒ 14:51 | Аутор: СРНА

Брчко: Одобрено 500.000 КМ за програм самозапошљавања у привреди

Градоначелник Брчког Синиша Милић рекао је да је данашњом одлуком Владе дистрикта издвојено 500.000 КМ за финансирање Програма за самозапошљавање у привреди, чија реализација се очекује у децембру.
Синиша Милић - Фото: СРНА
Синиша МилићФото: СРНА

Милић је истакао да је новац пребачен на рачун Завода за запошљавање дистрикта који ће да реализује Програм у сарадњи са владиним Одјељењем за привредни развој, спорт и културу.

- Очекујемо да ће наредних дана из Одјељења за пољопривреду бити предложен сличан програм за самозапошљавање у пољопривреди, у истом износу - рекао је Милић новинарима.

Он је навео да ће, у односу на раније програме самозапошљавања у привреди, предност приликом одређивања средстава за пословне идеје и програме имати млади, односно лица до 30 година старости.

- Овај програм је до сада дао веома значајне резултате. Сигуран сам да ћемо у наредној години ићи са приједлогом да се износи средстава за самозапошљавање у привреди и пољопривреди повећају и да се обезбиједе потребна средства за подршку пословним идејама које су након двије године показале самоодрживост - рекао је Милић.