latinica  ћирилица
29/10/2020 |  07:40 ⇒ 11:29 | Аутор: СРНА

Прва сједница нове Владе Србије

Прва сједница нове Владе Србије биће одржана данас, најављено је из Владе Србије.
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

Влада Србије, на чијем челу је Ана Брнабић која је поново изабрана за премијерку, има 21 ресор и два министра без портфеља.

Министарство финансија и даље ће водити Синиша Мали, а повјерење да и даље води Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде добио је Бранислав Недимовић. Златибор Лончар остао је је министар здравља.

На мјесту министра за европске интеграције остала је Јадранка Јоксимовић, као и министар спорта Вања Удовичић.

Министарство спољних послова од сада ће водити Никола Селаковић, Министарство одбране Небојша Стефановић, а Министарство унутрашњих послова Александар Вулин.

Нови министар просвјете, науке и технолошког развоја је Бранко Ружић, а Министарство рударства и енергетике водиће Зорана Михајловић.

Министарство културе и информисања преузела је досадашњи предједник Народне скупштине Србије Маја Гојковић.

Министарство привреде водиће Анђелка Анушић, а Министарство за заштиту животне средине Ирена Вујовић.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре преузео је Томислав Момировић, Министарство трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, Министарство правде Маја Поповић, Министарство за државну управу и локалну самоуправу Марија Обрадовић, а Министарство за људска и мањинска права Гордана Чомић.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања од сада ће водити Дарија Кисић Тепавчевић, а Министарство за бригу о породици и демографији Радомир Дмитровић.

Министар за бригу о селу је Милан Кркобабић, док су министри без портфеља у новој Влади Србије Ненад Тончев и Ненад Поповић.

Брнабићева је навела да од свих чланова свог кабинета очекује да свакодневно буду потпуно посвећени остваривању циљева који се данас постављају, јер нема веће части од тога да служе својој земљи и грађанима.

- Србија мора бити земља перспективе и земља победник у сваком смислу, а за то свако од нас мора да да све од себе сваки дан - поручила је Брнабићева.