latinica  ћирилица
29/10/2020 |  13:01 ⇒ 13:04 | Аутор: РТРС

Бања Врућица на располагању родитељима чија дјеца бораве у Палчићу

Дјеца која бораве у теслићком Дјечијем вртићу Палчић, који је затворен одлуком општинског Штаба за ванредне ситуације, могу бити привремено смјештена у ЗТЦ Бања Врућица. Тај приједлог из Бање данас је достављен Штабу за ванредне ситуације општине Теслић како би се олакшало родитељима.
Бања Врућица -
Бања Врућица

- Ми у Бањи Врућици спремни смо да пружимо своје капацитете за смјештај дјеце која бораве у Дјечијем вртићу Палчић. Због погоршане епидемиолошке ситуације вртић је привремено затворен одлуком општинског Штаба, а све до његовог отварања Бања Врућица дјеци и родитељима, као и васпитачима из вртића, стоји на располагању, рекао је Драган Богданић, генерални директор ЗТЦ Бања Врућица.

Због смањеног обима пословања, а услијед погоршања епидемиолошке ситуације, у овом тренутку у Бањи Врућици имају довољно слободних капацитета за пријем дјеце.

- Дјеци можемо обезбиједити одличне услове за дневни боравак и одмор, простор за боравак у природи и квалитетну исхрану. Наравно, све то поштујући све мјере епидемиолошке заштите. Мени, као генералном директору Бање Врућице, која је друштвено одговорна компанија, биће заиста драго да помогнемо дјеци и њиховим родитељима у овим тешким тренуцима - каже Богданић.

ЗТЦ Бања Врућица је од самог почетка пандемије вирусом корона била на располагању Теслићанима.

У једном од њихових хотела био је смјештен карантин, реализовали су и бесплатну доставу хране на адресу угроженој популацији, а помагали су кроз донације у заштитној опреми локални Дом здравља Свети Сава и теслићке вртиће.