latinica  ћирилица
29/10/2020 |  19:09 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Требиње: Мијановићи поносни родитељи још једних близанаца (ВИДЕО)

Из Требиња долази изузетно необична и позитивна прича. Наиме, брачни пар Сандра и Милијан Мијановић послије деценије борбе са стерилитетом за три посљедње године, захваљујући вантјелесној оплодњи, два пута добили су по двојке.
Близанке - Фото: РТРС
БлизанкеФото: РТРС

- Ја сам најсрећнија жена на свијету - поносно каже мајка Сандра Мијановић.

Овако говори мајка четворо малишана, која је из два покушаја вантјелесне оплодње добила по двоје близанаца. Николија и Никодина за трећи рођендан добиле су сестру Симону и брата Радослава. Дом Мијановића пун је граје и дјечијег плача.

- Нама некако све у октобру почиње, у октобру смо се и узели и вјенчали, родиле се њих двије у октобру, а опет у октобру се родило опет ово двоје. Никада нисмо ни помислили да одустанемо, никада - додала је Сандра.

То је, уједно, и савјет за све брачне парове, који имају проблем са стерилитетом. Послије једне деценије покушаја природним путем, Сандра и Милијан одлучили су се на вантјелесну оплодњу. Оба покушаја била су успјешна.

- Није лако, први пут је било тешко, други пут је ипак било лакше. Слушају дјеца, искуство са првим пренијели смо на друге - истиче отац Милијан Мијановић.

Док старије близнакиње, под будним оком мајке, помажу у пословима око бате и секе, млађи близанци, са свега 15 дана, већ осјећају да су у повлашћеном положају.

Мијановићи су први пар у Републици Српској који је успио да из двије вантјелесне оплодње, које финансира Фонд здравства Републике Српске, два пута добије близанце из првог покушаја.

- Искрено мени је сад лакше кад их имам четвроро него кад је било двоје, можда ће некоме звучати немогуће али стварно је тако, организовали смо се лијепо, оне ми помажу - поручила је Сандра Мијановић.

Иако је мајка поднијела највећу жртву и терет, Милијан кроз осмијех каже да су оба Сандрина порођаја и за њега била једнако стресна. Признаје да их је оптимизам одржао да у борби против стерилитета не треба одустајати. Послије свега, каже, имају пуна наручја среће.