latinica  ћирилица
02/11/2020 |  16:01 ⇒ 16:46 | Аутор: РТРС

Теслић: Цвијановић обишла фирму "Девић текстил" (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у склопу своје посјете Теслићу обишла је и фирму "Девић текстил".
Жељка Цвијановић у посјети фирми "Девић текстил" - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић у посјети фирми "Девић текстил"Фото: РТРС

 - Похвално је то што је ова компанија издвојила огромна средства да би извршила модернизацију и набавила одређену опрему да би се процес производње олакшао и да би били ефикаснији - изјавила је Цвијановићева.

Она је изразила увјерење да ће, када се превазиђу проблеми, ова компанија, која запошљава више од 300 радника, "дисати пуним плућима", као и други привредни субјекти у Српској.

Жељка Цвијановић у посјети фирми "Девић текстил"

- Задовољна сам и због тога што је Влада Републике Српске у ово тешко вријеме кроз различите програме подршке помагала и локалне заједнице, али исто тако и привреду, с циљем, који је и остварен, да се очувају радна мјеста и да се што је могуће мање или на најмањи ниво сведу ове тешке посљедице, којима смо сви изложени - изјавила је Цвијановићева.

Она је поручила да су сви усмјерени на два сектора - здравство и привреду.

Генерални директор предузећа Дајана Благић каже да је погоршана епидемиолошка ситуација свела на минимум инвестиције ове компаније, која запошљава 310 радника.

Она је навела да су прошле године за развој, модернизацију и повећање квалитета производа предузећа уложили више од 1.300.000 КМ.

Жељка Цвијановић у посјети фирми "Девић текстил"

Нешто раније, током дана Цвијановић је положила камен темељац за изградњу фискултурне сале Основне школе "Петар Петровић Његош" у Теслићу, која се финансира донаторским средствима Владе Србије у износу од око 300.000 евра.